Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer musik från tyst buss

På torsdagen släpptes ytterligare två musikvideor, inspelade på Göteborgs elbusslinje, linje 55. Den här gången heter artisten Zara Larsson.

På torsdagen släpptes ytterligare två musikvideor, inspelade på Göteborgs elbusslinje, linje 55. Den här gången heter artisten Zara Larsson.

På torsdagen släpptes två nya musikvideor som är inspelade på en av Göteborgs tysta elbussar. Den här gången är det Zara Larsson som sjunger två låtar i unik tappning, inspelade på en av de helelektriska bussar som trafikerar linje 55 i Göteborg som ingår i projektet ElectriCity. Tidigare i veckan släpptes två videor, inspelade av Seinabo Sey. Videorna ingår i kampanjen Silent Bus Sessions.

Silent Bus Sessions har producerats för att visa på hur tysta de nya elbussarna är. Ljudnivån är så låg att det är möjligt att genomföra akustiska konserter och musikvideoinspelningar.

ElectriCity är ett samarbete mellan en rad olika aktörer inom näringsliv, akademi, staden och regionen.

– Stigande ljudnivåer är ett stort hälsoproblem i världens storstäder. Därför är det vår övertygelse att elektrifierade persontransporter i städer är rätt väg framåt. Men för att verkligen åstadkomma skillnad krävs ett samarbete mellan fordonstillverkare, stadsplanerare, kollektivtrafik, energibolag och akademi, och det är just det samarbetet som är den unika styrkan i projektet ElectriCity, säger Niklas Gustafsson, Volvokoncernens hållbarhetschef.

De två låtar med vilka Zara Larsson medverkar är hittills opublicerade Better You samt hennes superhit Carry You Home.

Den nu 17-åriga svenska sångerskan Zara Larsson slog igenom i tv-programmet Talang redan 2008. De senaste åren har hon nått stor framgång. Med låtar som Uncover, Carry You Home, Rooftop”och sommarens stora hit ”Lush Life” har hon blivit en av Sveriges absolut hetaste och mest omtalade artister. Under hösten släpper hon ett nytt album.

Se hennes Better You här:
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=mWb5dP7gNgo&feature=youtu.be]

Och här är inspelningen av Carry You Home, gjord på linje 55 i Göteborg:
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=iSAoXSu0wxw&feature=youtu.be]

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)