Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Miljoner har kollat tyst bussmusik på en vecka

Elbuss på linje 55 i Göteborg – en rullande konsertlokal som har lockat miljonpublik på en vecka.

Elbuss på linje 55 i Göteborg – en rullande konsertlokal som har lockat miljonpublik på en vecka. Foto: Ulo Maasing.

Tala om succé! Miljoner har redan sett videorna med den tysta bussmusiken från Göteborg på youtube.Och ändå är det bara en vecka sedan det stora elbussprojektet ElectriCity i Göteborg lanserade kampanjen Silent Bus Sessions. Där ger Zara Larsson och Seinabo Sey varsin akustisk konsert inför förvånade resenärer på den nya elbusslinjen i Göteborg. Musikvideorna har blivit en viral succé och under torsdagen nådde kampanjen 2,5 miljoner visningar.

ElectriCitys kampanj ”Silent Bus Sessions” uppmärksammades redan under inspelningen, då två av Sveriges just nu hetaste artister uppträdde på en av elbussarna på nya linje 55 i Göteborg.

Sedan lanseringen av kampanjen, då fyra musikvideor släpptes har det nu gått en dryg vecka, och hittills har ungefär 2,5 miljoner tittare tagit del av kampanjen, som också nått utanför Sveriges gränser och blivit omskriven i bland annat Tyskland, Brasilien, Japan och USA.

– Med kampanjen har vi kunnat nå den breda allmänheten och kommunicera kring en av de stora fördelarna med eldrivna bussar – att de är tysta. Filmerna har fått mycket positiv uppmärksamhet, inte minst i sociala medier. Det är fantastiskt kul att intresset för hållbar kollektivtrafik är så stort, säger Niklas Gustafsson, Volvokoncernens hållbarhetschef.

Den mest delade videon har hittills varit Seinabo Seys låt ”Younger”. Zara Larssons helt nya låt ”Better You” har också rönt stor uppmärksamhet med totalt en halv miljon visningar.

– Younger” är ju en fantastisk låt som väldigt många hört förut och det här är ju en lite annorlunda version. ”Better You” är helt nytt material från Sveriges just nu kanske hetaste artist, säger Helena Lind, presschef på Volvo Bussar.

Musikvideor och en film om inspelningen på elbussarna hittar Du här.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)