Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kanadensisk-kinesiskt samarbete om bränslecellsbussar

BallardKanadensiska Ballard Power Systems och den kinesiska busstillverkaren King Long ska gemensamt utveckla bränslecellsbussar. De båda företagen skrev i veckan under ett strategiskt samarbetsavtal med syfte att utveckla, tillverka och marknadsföra bränslecellsbussar, först i Kina men senare även via King Longs representanter över hela världen.

Ballard är ett av världens ledande företag inom bränsleceller och bränslecellsteknik och samarbetar bland annat med de europeiska busstillverkarna Van Hool, Solaris och VDL.

– Vi siktar på att utveckla bränslecellsdrift och sänka kostnaderna så att bränslecellsbussar kommer ner i samma kostnadsnivå som övriga bussar, förklarade Ballards styrelseordförande och vd Randy MacEwen när parterna skrev under avtalet i Xiamen, Kina.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)