Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya busslinjer satte fart på bussresande i Kungsbacka

Kungsbacka har haft en ökning av stadsbussresandet med 42 procent sedan i somras. Foto: Ulo Maasing.

Kungsbacka har haft en ökning av stadsbussresandet med 42 procent sedan i somras. Foto: Ulo Maasing.

I juni las busstrafiken i Kungsbacka om. Ringlinjen i staden försvann och ersattes av fyra nya linjer som alla passerade järnvägsstationen. Det satte fart på bussresandet i staden. Nu visar siffror från Hallandstrafiken att antalet bussresor i Kungsbacka har ökat med 42 procent jämfört med förra året.

En del av förklaringen till resandeökningen beror sannolikt på att samtliga linjer passerar Kungsbackas resecentrum och ger en bekväm anslutning till Västtrafiks Kungsbackapendel. Resvägarna har blivit kortare och resorna snabbare. Istället för att slingra sig fram längs en ringlinje med enkelriktad trafik blev det fyra genomgående busslinjer i staden.

Bristen på pendlarparkeringar i Kungsbackas centrum kan också ha bidragit till resandeökningen. Istället för att jaga p-plats i centrum åker en del tidigare bilister nu buss till järnvägsstationen som också trafikeras av Öresundståg.

Innan omläggningen i somras hade linjenätet i Kungsbacka varit oförändrat i ungefär 20 år.

Nästan all busstrafik i Kungsbacka kommun körs av KE´s Bussar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)