Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mercedes toppade i april

Mercedes-Benz blev största bussmärke i Sverige i april. Foto: Daimler Buses.

Mercedes-Benz blev största bussmärke i Sverige i april. Foto: Daimler Buses.

Mercedes-Benz blev största bussmärke på den svenska marknaden under april, tätt följd av Daimlerkoncernens andra bussmärke Setra. Det framgår av Bil Swedens statistik över nyregistrerade tunga bussar under den gångna månaden.

Under april registrerades totalt 78 nya bussar (både lätta och tunga), 20,0% fler än under samma tid förra året, då 65 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – april 220 bussar, 16,0% färre än förra året, då 262 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 46 under april, 4,5% fler än under samma tid förra året då 44 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – april 138 tunga bussar, 27,7% färre än under motsvarande period förra året då 191 registrerades.

Här är nyregistreringarna av tunga bussar, märke för märke:

Mercedes-Benz 14
Setra 13
Volvo 11
Temsa 3
Scania 3
Neoplan 1
VDL 1

Taggat som: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)