Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Beröm till regeringen för pengar till förarutbildning

Caj Luoma, chef för kompetensförsörjning på Transportföretagen.

Transportföretagen, där Sveriges Bussföretag ingår, applåderar att regeringen har beslutat att ge ytterligare 30 miljoner kronor till utbildningen av yrkesförare. Bakgrunden är att ansökningarna om statsbidrag för yrkesförarutbildningar 2018 översteg den avsatta budgeten. Regeringen har därför utökat statsbidraget med ytterligare 30 miljoner kronor.

– Det är ett glädjebesked för transportbranschen. Eftersom bristen på yrkesförare är skriande stor är satsningen mycket välkommen framhåller Caj Luoma, chef för kompetensförsörjning på Transportföretagen.

Varje år uppgår behovet av yrkesförare till cirka 7 000 personer. Tillskottet om 30 miljoner kronor till yrkesförarutbildningen kommer att bidra till tillgodose bristen, menar Transportföretagen.

– Utan transporter stannar samhället. Vårt rekryteringsbehov är stort och genom statsbidraget kan fler utbildningsplatser skapas, vilket på sikt leder till fler yrkesförare. Det är glädjande att regeringen har lyssnat in branschens behov och detta är ett steg i rätt riktning i syfte att få bukt med problemet, säger Caj Luoma.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)