Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussens effektivitet i stor installation

En buss kan minska trängseln på gatorna med 55 bilar visar Västtrafik i en stor installation på Gustav Adolfs Torg i Göteborg. Foto: Väsattrafik.

För att locka fler att välja kollektivtrafiken istället för bilen för sina resor genomför Västtrafik en manifestation för kollektivtrafiken på Gustav Adolfs Torg i Göteborg. Med manifestationen visar man hur mycket plats bilen tar i trafiken. Västtrafik har på Gustav Adolfs Torg ställt upp 55 bilar och en buss för att visa hur effektiv bussen är när det gäller att avlasta gator och vägar från biltrafik. Och att ge människor en tankeställare om hur det hade kunnat vara med 100 000 fler bilar i trafiken i Västra Götaland.

Bakgrunden är att Västtrafik år 2011 inledde sina provåkarkampanjer där bilister får fria resor för att testa kollektivtrafiken under två veckor.

Nu har Västtrafik sammanställt statistiken från alla provåkarkampanjer sedan starten. Resultatet visar att 100 000 bilister har valt att fortsätta resa med Västtrafiks bussar, spårvagnar, tåg och båtar även efter provperioden.

Sammanlagt har Västtrafik genomfört nio kampanjer där 500 000 personer har testat kollektivtrafiken. 100 000 av dem har, enligt Västtrafik, fortsatt att resa med kollektivtrafiken.

– Provåkarkampanjer är ett viktigt verktyg för att få fler att upptäcka kollektivtrafiken. Det är tydligt att många väljer kollektivtrafiken bara de får prova, säger Lars Backström, vd för Västtrafik.

Just nu pågår ytterligare en provåkarkampanj. Denna gång är siktet inställt på Göteborgsområdet.

För att visa hur mycket plats bilarna tar har Västtrafik ställt upp femtiofem bilar och en buss på Gustav Adolfs torg i Göteborg. Imorgon, fredagen den 18 maj kl. 12 – 14, finns Västtrafik på plats på torget för att prata om kollektivtrafiken med Göteborgarna. Kom förbi och ta en fika med Västtrafiks vd Lars Backström.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)