Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

VDL:s elektriska ledbuss bryter ny mark

Schweiz nästa för VDL:s batteridrivna ledbuss. Foto: VDL.

Den holländska busstillverkaren VDL fortsätter att bryta in på nya marknader. Efter att de senaste åren ha levererat 40 batteridrivna ledbussar till Eindhoven och 100 till södra Amsterdam har VDL tagit hem flera andra stora order på bussen. Bland annat ska 40 bussar gå till Oslo och 25 till Umeå. Modellen har också sålts på andra marknader, bland annat Tyskland. Nu gör VDL också en första inbrytning med BRT-versionen av Citea SLFA-181 Electric i Schweiz.

Det är lokaltrafiken i staden Basel, Basler Verkehrs-Betriebe (BVB), som ska testa bussen på samtliga linjer i staden. BVB ska ställa om hela sin bussflotta så att den från 2027 drivs enbart med förnyelsebar energi.

Bussen är en 18,1-meters låggolvs ledbuss utrustad med ett batteripaket på 248 kWh. Laddning sker i depå med en 450 kW laddare. En laddning tar 50 minuter.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)