Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussbranschen 2030 – ny serie om bussbranschens framtid

I en ny serie TV-intervjuer med framtidsinriktning, Bussbranschen 2030, möter Sveriges Bussföretags Anna Grönlund i det första avsnittet John Hultén, K2, Nationellt kunskapscentrum för kollektivtrafik.

En ny intervjuserie, Bussbranschen 2030, startar nu här i bussmagasinet.se. Där står framtidsfrågorna i fokus. I en serie TV-intervjuer möter Anna Grönlund, branschchef och vice vd i Sveriges Bussföretag, personer med en nyckelroll för branschen och dess framtid. Först ut i Bussbranschen 2030 är ett samtal med John Hultén, föreståndare för K2, Sveriges nationella centrum för kollektivtrafikforskning.

Bakgrunden till den nya serien är rapporten Vilken framtid har bussen som Du kan ladda ner här.

Rapporten har arbetats fram av den nationella forskningsorganisationen K2.

De fyra framtidsscenarion som tecknas i rapporten Vilken framtid har bussen har alla tonvikt på den tekniska utvecklingen och omvärldens påverkan utifrån nuvarande struktur i den svenska bussbranschen.

Med rapporten som bas och efter flera workshops och möten i förbundets regi har Sveriges Bussföretag nu tecknat bussbranschens egen framtidsbild, med utgångspunkt i rapporten från K2, men med en fördjupad analys av utvecklingen när det gäller branschens struktur och produktutveckling.

I det första samtalet i serien möter Anna Grönlund John Hultén, föreståndare för K2.

Film och produktion Jesper Mott, Measure Media.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Bussbranschen 2030, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)