Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Framtidens besöksnäring på Persontrafikmässan

Sveriges Bussföretags Anna Grönlund klättrar i Lofoten i Norge, en populär destination för svenska bussturister. Samtidigt är också Norge och norska turister en utpekad prioriterad marknad för den samlade svenska besöksnäringen när man gemensamt arbetar för att locka fler turister till Sverige.

Persontrafikmässan i Stockholm den 22 – 24 oktober handlar inte bara om kollektivtrafik. Även turismen har en plats liksom turistbussarna. Den första mässdagen, måndag den 22 oktober klockan 14.30, presenteras således den svenska turistnäringens samlade framtidsvision ”Visit the future” presenteras på ett seminarium.

– Turistnäringen är beroende av fungerande transporter, både på gods- och passagerarsidan. Utanför våra större tätorter krävs ofta specialarrangerade transporter för att turister, såväl svenska som utländska besökare ska kunna nå spännande och unika besöksmål. Här är bussen med sin låga klimatpåverkan och flexibilitet viktig, säger Anna Grönlund, vice vd och branschchef på Sveriges Bussföretag, som modererar seminariet på årets Persontrafikmässa.

Anna Grönlund representerar Transportföretagen och alla dess berörda förbund, däribland Sveriges Bussföretag, i styrelsen för Svensk Turism. Svensk Turism AB ägs av cirka 170 företag och organisationer som representerar tiotusentals företag, alla verksamma inom den svenska besöksnäringen.

Styrelsen för Svensk Turism representerar de största aktörerna i svensk besöksnäring och besitter bred och djup kompetens i frågor som är väsentliga för den svenska besöksnäringens strategiska utveckling. Svensk Turisms uppgifter är:

• att förvalta näringens del av ägarskapet i, det med staten hälftenägda, kommunikationsbolaget VisitSweden. Det innebär bl.a. tillsättandet av näringens fyra ordinarie ledamöter och två suppleanter i VisitSweden AB:s styrelse.
• att vara huvudman för ”Nationell strategi för svensk besöksnäring”.
• att utgöra ett forum för den svenska besöksnäringens strategiska utveckling.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)