Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fria resor för Trelleborgsseniorer

Fritt för Trelleborgsseniorer som håller sig inom gränsen. Foto: Ulo Maasing.

Från den 1 maj får alla över 67 års ålder resa avgiftsfritt med Skånetrafiken, men endast inom kommunen. Går resan över kommungränsen får resenären betala för den sträcka som går utanför enligt Skånetrafikens ordinarie taxa. De fria resorna gäller på alla Skånetrafikens stadsbussar, regionbussar och närtrafik inom kommunens gränser. 

Sedan tidigare har närmare hälften av kommunerna i Skåne infört avgiftsfria resor med kollektivtrafiken för äldre kommuninvånare – men precis som i Telleborg gäller det endast resor innanför den egna kommungränsen.

– Vi vill främja en bättre hälsa och därmed ett bättre liv för båda grupperna, såväl seniorer som färdtjänstberättigade, som omfattas av de kostnadsfria resorna, säger Mikael Rubin (M), kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)