Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transdevpremiär i Storstockholm

Bandkliponing i Märsta: Från vänster till höger: Fredrik Beckius (Transdev), Per Zandrén (Transdev), Peter Rosén (Trafikförvaltningen), Hossein Adl Kasravi (Transdev) och Ulrika Brandt (Trafikförvaltningen).

Tidigt på midsommaraftonens morgon tog Transdev över busstrafiken i delar av norra Storstockholm. Samtidigt fick SL  (Trafikförvaltningen i Region Stockholm) en ny bussoperatör. Klockan 04:05 och 06:19 rullade de nya bussarna från depåerna i Märsta och Vallentuna ut i SL-trafiken. Tidigare kördes trafiken av Arriva.

– När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader. Det är ett jättestort projekt att få allt på plats och vi har arbetat hårt för att allt ska kunna flyta på så bra som möjligt, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

I samband med trafikstarten övergår också SL till sommartidtabell. Resenärerna kommer främst att märka av nya bussar med bättre komfort med usb-laddare och wifi samt med sensorer för ökad säkerhet och en avancerad IT-infrastruktur för bättre trafikinformation.

I den nya fossilfria flottan ingår också fem elbussar som kommer gå i trafiken från och med hösten 2019. En annan nyhet är att en lokal trafikledning har också inrättats.

Bussarna i den nya flottan har levererats av VDL, Scania och BYD.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)