Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

163 000 fler bussturer i Storstockholm

Busstrafiken i Storstockholm byggs nästa år ut med närmare 163 000 nya turer. Foto: Ulo Maasing.,

Busstrafiken i Storstockholm utökas 2020 med totalt 162 669 fler avgångar, jämfört med innevarande år. Det är en del av innebörden i den blågröna koalitionens trafikbudget i Region Stockholm. Bland annat får regionen två nya, tvärgående linjer för pendlare.

Flertalet kommuner i Stockholms län får ökad busstrafik.

– Busstrafiken i länet står inför en utveckling både i omfattning och innehåll. Nyligen presenterades en idé om en BRT-linje i Stockholms innerstad. Samtidigt pågår nu test med självkörande bussar i reguljär linjetrafik och ett arbete med att införa fler elbussar i SL-trafiken.

– Med utökad, utvecklad och bättre busstrafik kan vi bättre underlätta för människor att få ihop sina vardagspussel och bidra till ökat mänskligt liv och rörelse, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

Bland annat satsas 20 miljoner kronor på två helt nya tvärgående pendlarbusslinjer. En mellan Tyresö och Telefonplan via Älvsjö (linje 803) för att bättre knyta samman buss med pendeltåg respektive tunnelbana samt en mellan Danderyds sjukhus och Kista (linje 612) via Arninge för att skapa bättre förbindelse mellan arbetsplatser och nybyggda bostäder.

Majoriteten av förändringarna sker i samband med tidtabellsskiftet den 15 december i år.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)