Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Två städer utan en enda inställd busstur

Inte en enda inställd tur var det under oktober i Landskrona som helt gick över till elbussar i januari. Foto: Skånetrafiken.

Bättre kan det inte bli. Bussoperatören Nobina har under oktober inte ställt in en enda tur i stadstrafiken i Landskrona eller Lidköping rapporterar företaget. Det innebär att företaget redovisar 100 procent leveranssäkerhet i de båda städerna som har helt elektrifierad stadsbusstrafik.

I Landskrona kör Nobnina på uppddrag sv Skånetrafiken hela trafiken med elbussar sedan i januari med fem trådbussar från Solaris och fjorton batteribussar från BYD.

Även i Lidköping var Nobinas leveranssäkerhet i oktober 100 procent. Foto: Västtrafik.

Från BYD kommer också de elva batteribussar som Nobina kör i Lidköping på uppdrag av Västtrafik. Även i Lidköping körs hela stadstrafiken sedan i augusti med elbussar från BYD.

– Att köra 100 procent av trafiken under en månad vet vi alla i branschen är mycket svårt. Det är något som kräver engagemang, motivation, väl fungerande processer samt en teknik som håller. Gör man rätt lösning från början så ger eltekniken inte bara förutsättningar att vara tyst och miljövänlig, utan även en förbättrad leveranssäkerhet, kommenterar Henrik Dagnäs, vd för Nobina Sverige.

Taggat som: , , , , , , ,

1 kommentar »

  1. riktigt så enkelt är det inte och skryta å bekostnad av driften som får slita med mycket fel.
    i Sörmland stämmer inte detta alls. fel!
    vi täcker trasiga elbussar och det syns inte att de går sönder då vi har mycket tid att lösa bussbyten med vanliga dieselbussar. synd att man försöker mörka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)