Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Britter köper nordiskt IT-företag inom kollektivtrafik

Jönköpings Länstrafik är en av Faras kunder i Sverige. Foto: Ulo Maasing.

Det norska IT-företaget Fara, som också haft betydande framgångar inom svensk kollektivtrafik, byter ägare. På måndagen blev det klart att Fara köps av en av Storbritanniens ledande företag för biljett- och betalsystem inom kollektivtrafik, Ticketer. Sommaren 2018 fick Fara uppdraget att utveckla den nya reseappen för Kalmar Länstrafik, Hallandstrafiken, Jönköpings Länstrafik, och Länstrafiken Kronoberg.

Faras lösningar för kollektivtrafik är modulärt uppbyggd, alltså som byggklossar med olika funktion som kan bilda en enhet: reseplanering, resenärsinfo, biljetthantering, realtidsinformation, fleet management med mera.

Ticketer är Storbritanniens ledande leverantör av biljettsystem och de båda företagen har en till stor del likartad verksamhet.

– Vi har samma värderingar och genom att arbeta tillsammanms kommer vi i framtiden att ha avsevärt större utvecklingsmöjligheter och produktprogram för våra kunder, både i USA och i resten av Europa, säger John Clarfelt, Ticketers vd.

Fara grundades 2005 och har kontor i sex länder. Ungefär 20 000 bussförare och 3,3 miljoner resenärer använder idag dagligen Faras tekniska lösningar.

Ticketer grundades 2009.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)