Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvoman till Yutong

Volvo Bussars tidigare sälj- och marknadschef i Danmark säljer nu Yutong i Norge och Danmark.

Den kinesiska busstillverkaren Yutong, som den senaste tiden har gjort betydande inbrytningar på den skandinaviska marknaden, har rekryterat ett tungt namn från Volvo Bussar till sin nordiska säljorganisation. Det är Jens Ommen, som bland annat har varit försäljnings- och marknadschef för Volvo Bussar i Danmark.

Jens Ommen har nu rekryterats till posten som försäljningschef för Yutong Eurobus Scandinavia med ansvar för den norska och danska marknaden.

Nyligen fick Yutong, som vi tidigare rapporterat, en stor order på 88 elbussar från Keolis för trafik i Bergen, Norge. Tidigare har Yutong sålt 15 elbussar till Island, 20 till Danmark och 33 till Finland.

Innan han kom till Yutong har Jens Ommen arbetat med Volvo sedan 2001. 2007 blev han försäljningschef för Volvo Bussar i Danmark och 2011 blev han marknadschef för Volvos bussverksamhet i Danmark och medlem i företagets nordiska ledningsgrupp.

Inom Yutong Eurobus Scandinavia är han ansvarig för försäljning av bussar, laddutrustning, energilagring och finansiering i Danmark och Norge.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)