Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Avbeställer Volvobussar till förmån för Yutong

I december blev det klart att Keoilis köper 88 batteridrivna tolvmetersbussar från Yutong för trafik i Bergen. Nu har Keolis beställt även 14 nyutvecklade 15-metersbussar från Yutong och avbeställt lika många Volvobussar. Bild: Yutong.

Bussoperatören Keolis i Norge har avbeställt fjorton 15-meters dieselbussar från Volvo och istället placerat en order hos kinesiska Yutong på lika många 15-meters batteridrivna bussar. Det rapporterar vår norska kollega bussmagasinet.no. I december blev det, som vi då rapporterade, klart att Keolis beställer 88 batteridrivna tolvmeters stadsbussar hos Yutong. Samtliga bussar ska sättas i trafik i Norges näst största stad Bergen.

Samtidigt som Yutong fick storordern på 88 elbussar modell E12 till Keolis i Bergen beställde bussoperatören också 37 stycken 15-meters, dieseldrivna lågentrébussar från Volvo.

Nu har Keolis ändrat sin beställning och tackat nej till fjorton av de 37 Volvobussarna. Istället har Keolis valt att köpa lika många eldrivna 15-metersbussar, E15, från Yutong.

Tidigare har 15-meters batteribussar inte funnits på marknaden. Men när Keolis besökte Yutongfabriken i Kina fick man höra talas om en helt nyutvecklad, batteridriven lågentrébuss klass I. Snabbt bestämde sig Keolis för att beställa fjorton sådana till sin trafik i Bergen och istället avbeställa lika många bussar från Volvo, uppger bussmagasinet.no.

Det innebär att Keolis till Bergen nu har beställt 102 batteribussar från Yutong.

Volvo ska istället leverera 22 dieseldrivna 15-metersbussar samt tre 10,8-meters lågentrébussar.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)