Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Avtal klart mellan Hybricon och King Long

Det är nu klart att svenska elbussleverfantören Hybricon ska sälja och serva kinesiska King Longs bussar i Sverige och Danmark. Bilden visar en av King Longs eldrivna stadsbussar. B ild: King Long.

Det är nu klart med ett avtal mellan Umeåbaserade elbussleverantören Hybricon och den stora kinesiska busstillverkaren King Long. Parterna har nu slutförhandlat och undertecknat ett avtal som innebär att Hybricon får exklusiva rättigheter att marknadsföra och sälja King Longs bussar i Sverige och Danmark, likaså tillhörande service- och eftermarknadstjänster.

– Det är väldigt glädjande att avtalet är på plats. Samarbetet med King Long är en viktig milstolpe som gör oss slagkraftiga i vår framtida utveckling och vi står redan i startgroparna med ny utökad säljorganisation, säger Hybricons vd Johan Suup.

Det var i december 2019 som Hybricon slöt ett memorandum of understanding med King Long med det uttryckliga målet att i ett senare skede signera ett fullvärdigt distributörsavtal.

Hybricon kommer i Sverige och Danmark att marknadsföra och sälja King Longs samtliga bussmodeller, såväl linje- och turistbussar som elektriska stadsbussar.

King Longs produktsortiment innehåller i dagsläget inte snabbladdade elbussar och kompletterar därför Hybricons produktsortiment. Hybricon ser möjligheter att kunna bidra med snabbladdningsteknik i framtida produktutvecklingsprojekt.

Vidare innebär samarbetet att Hybricon kommer att tillhandahålla tillhörande service- och eftermarknadstjänster.

King Long är världens näst största busstillverkare. Bolaget har med åren byggt ett starkt varumärke i såväl Kina som globalt. I Kina finns bränslecellsbussar i serieproduktion och man har ett antal projekt igång med självkörande bussar samt ett samarbete med ABB. Bolaget fokuserar på utveckling, tillverkning, försäljning och servicetjänster av stora och medelstora bussar, samt skåpbilar.

King Long har en årlig produktionskapacitet på 20 000 enheter avseende stora och medelstora bussar och har sålt över 5 000 bussar i Europa, bland annat i Storbritannien.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)