Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Så startar branschen upp efter krisen

Fem tunga namn inom global kollektivtrafik medverkar på Busworlds tredje webbsända seminarium om coronakrisen.

När samhället öppnar upp igen efter covid-19-pandemion kommer kollektivtrafiken att ha en central roll – men kraven kommer att vara annorlunda än förr. Att hålla socialt avstånd mellan människor, likaså hygieniska krav som skyddar såväl passagerare som de som arbetar i kollektivtrafiken kommer att ha högsta prioritet. Hur busstrafiken ska skötas och fungera när samhällets hjul börjar snurra igen är temat för det tredje webseminariet, webinariet, som Busworlds kunskapsforum Busworld Academy arrangerar. Webinariet är kostnadsfritt och öppet för alla, men man måste registrera sig i förväg.

Fem tunga namn från kollektivtrafikbranschen globalt kommer på webinariet att dela med sig av sina kunskaper och synpunkter på ämnet. Även små och medelstora bussföretqgs roll kommer att tas upp.

Deltagare är Elke Van der Brandt, politiskt ansvarig för kollektivtrafiken i Bryssel, Li Feng, vice vd på Jinan Public Transport Group i Kina, Prasanna Patwardhan, ordförande och vd för BOCI, den indiska bussbranschens organisation, Mario Pélowuin, driftchef, New York Metropolitan Transportation Authority (MTA), USA samt Rakhi Basi, Transportrådgivare och företrädare för Världsbankens pandemiteam, Berkeleyuniversitetet, USA.

Webinariet hålls på engelska och äger rum på valborgsmässoafton, torsdag den 30 april, klockan 15 svensk tid. Klicka här för mer info och anmälan.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Busworld, Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)