Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Arriva överklagar SL-upphandling

Linje 670 mellan Stockholm och Vaxholm är en av de linjer som ingår i upphandlingen och som idag körs av Arriva. Foto: Ulo Maasing.

Buss- och tågoperatören Arriva begär överprövning av den stora upphandling av buss- och tågtrafik i norra Storstockholm som SL avgjorde den 12 maj. Upphandlingen omfattade två paket, dels trafiken på Roslagsbanan, dels busstrafiken i Norrtälje, Täby, Vaxholm, Österåker, Danderyd och Vallentuna. Båda trafikpaketen vanns av Transdev. Efter att ha granskat upphandlingen och beslutsunderlagen anser Arriva att upphandlingen har sådana brister att företaget har begärt överprövning.

Större delen av den trafik som upphandlingen avser körs idag av Arriva. Undantaget är Norrtäljetrafiken som körs av Nobina.

– Arriva har inte som tradition att begära överprövning. Det är ett beslut som måste övervägas noga, särskilt när man är den som tidigare haft uppdraget. Men i det här fallet anser vi att det finns grund för en överprövning då vi har identifierat brister i hanteringen av covid-19 samt i samband med förhandlingen och utvärderingen säger Johan Åhlander, vd för Arriva Sverige AB.

Arriva har lämnat in begäran om överprövning till förvaltningsrätten. Fram till dess att rätten har fattat sitt beslut gäller så kallad förlängd avtalsspärr, vilket innebär att SL inte får teckna något nytt avtal för de båda trafikpaketen.

Klicka här för att läsa om de olika anbuden i upphandlingen.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)