Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skåne inför värdighetsgaranti

Skånetrafiken inför värdighetsgaranti för sina serviceresor. Bild: Skånetrafiken.

Skånetrafiken har skapat vad man kallar en värdighetsgaranti när det gäller serviceresorna. I garantin lyfts kraven för god kvalitet fram tydligare än tidigare. Garantin innebär att resenären ska få en förväntad upplevelse och känna sig trygg, säker och delaktig genom hela resan. Införandet av värdighetsgaranti är enligt Skånetrafiken ytterligare ett steg att lyfta fram normer och etiska värden samt respektera den enskilda personen.

Värdighetsgarantin har kommit till efter att kollektivtrafiknämnden har gett Skånetrafikens Serviceresor i uppdrag att ytterligare öka kvalitén och tryggheten i resenärens resa.

Statistiken visar att Serviceresors resenärer känner sig trygga. I september visade mätningen endast tre procentenheter från trygghetsmålet som ligger på 85 procent, men genom värdighetsgarantin hoppas Skånetrafiken att nå ytterligare en nivå.

– Internt och tillsammans med våra trafikföretag arbetar vi strategiskt med bemötande för att höja kvalitén på varje enskild resa. Värdighetsgarantin handlar om att tydliggöra vad kunden kan förvänta sig och kraven som finns på alla som medverkar i resan, säger Titti Unosdotter, affärsområdeschef för Serviceresor.

Beställningscentralen och kundtjänst har under senaste halvåret arbetat med bland annat telecoaching där de utvecklar Serviceresors bemötande föredömligt och till toppklass. Tillsammans med trafikföretagen hålls utbildning i service och om hur trygghet skapas för kunden. Vikten av ett vänligt, engagerat och lugnt bemötande är i fokus. Kunden ska få vetskap om en bokad tid inte kan hållas och föraren ska ha sin legitimation väl synlig. Informationen ska vara tydlig och finnas på hemsida och i pappersformat.

Om kunden skulle uppleva en otrygg resa lämnas synpunkter till kommunen eller serviceresors kundtjänst. Synpunkterna utreds och återkopplas till kunden och ska ligga till grund för utveckling av verksamheten.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)