Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

(S) vill satsa på BRT i Storstockholm

Socialdemokraterna i Region Stockholm vill satsa på flera BRT-linjer. Bild: Scania.

Socialdemokraterna i Region Stockholm vill ha en satsning på BRT, Bus Rapid Transit i regionen, rapporterar Dagens Nyheter. Ett av syftena är att koppla samman de södra och norra delarna av regionen bättre än idag. För att nå dit måste bland annat framkomligheten för bussarna öka, anser (S).

– Vi vill ha BRT – Bus Rapid Transport, prioriterad busstrafik med hög turtäthet och stor passagerarkapacitet, från Södertörn via Förbifart Stockholm till Täby. Då skulle man kunna ta sig från Haninge till Täby på 56 minuter i stället för 75 som det tar i dag, säger oppositionsregionrådet Jens Sjöström (S) till DN.

Socialdemokraterna anser också att det behövs en BRT-linje från Södertälje in mot Förbifart Stockholm, en linje från Ekerö i Mälaröarna till Brommaplan samt en linje från Ingarökrysset på Värmdö till Slussen. Partiet vill också ha förbättraingar i spårtrafiken.

Till DN säger Jens Sjöström också att Arlanda flygplats behöver bättre förbindelser. Dels med tåg, dels med buss.

– Vi behöver bygga ut E4:an, gärna med ett körfält för kollektivtrafik, säger han.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)