Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo får stororder på dubbeldäckare

Keolis har beställt 22 dubbeldäckare från Volvo för trafik mellan Borås och Göteborg. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar har fått en order på 22 dubbeldäckare för busstrafiken mellan Göteborg och Borås. Det är Keolis som har beställt bussarna som ska trafikera Västttrafiks expressbussline 100 från och med december.

De 22 nya dubbeldäckarna är av modellen Volvo 9700 DD som finns i ett flertal utföranden för express- och turisttrafik.

– Efterfrågan på bekväma, säkra och tillförlitliga expressbussar med hög kapacitet och produktivitet ökar. Bränsleeffektivitet och möjligheten att använda förnybara bränslen, som HVO och RME blir också allt viktigare för många operatörer. Med vårt flexibla program av produkter och tjänster kan vi leverera en optimal, behovsanpassad helhetslösning som möter våra kunders behov på ett väldigt bra sätt, säger Ulf Magnusson, Senior Vice President på Volvo Bussar.

För Keolis har också passagerarkomforten varit en viktig faktor för valet av expressbuss.

– Volvo Bussar uppfyller våra och resenärernas högt ställda förväntningar för modern kollektivtrafik. Detta är ett partnerskap där Keolis och Volvo kommer att göra sitt yttersta för att tillhanda hålla en trygg, punktlig och bekväm resa mellan Göteborg och Borås under kommande 10 åren, säger Karl Orton, Fleet Director på Keolis Sverige.

Volvo 9700 DD har plats för upp till 96 resenärer. Bussen är utrustad med wifi och usb-uttag finns vid samtliga passagerarplatser. Bussarnas chassier byggs på Volvo Bussar i Borås, medan karosseringen sker av Carrus Delta Oy i Finland.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)