Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt stängt i Malmö

Kör fortsatt med stängd framdörrar. Foto: Ulo Maasing.

Framdörrarna på Malmös stadsbussar ska vara fortsatt stängda. Det beslutade Arbetsmiljöverket på tisdagen, rapporterar Sveriges Radio P4 Malmöhus. Den första april förra året beslutade myndigheten att framdörrarna skulle vara stängda till början av november i år för att skydda bussförarna mot covid-19-smitta, men i november i fjol begärde bussoperatören Nobina en omprövning av beslutet.

I likhet med vad Nobina och andra bussoperatörer har gjort på många andra håll i landet ville Nobina montera skyddsglas vid förarplatsen även på bussarna i Malmö, något som skyddsombuden sa nej till och hävdade att skyddsglasen ger upphov till trafikfarligt blänk.

– Det här är en enormt stor framgång för förarnas arbetsmiljö och en belöning för allt arbete som vi lagt ner, säger Mikael Olsson, huvudskyddsombud på Nobina i Malmö i ett pressmeddelande från Kommunal.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)