Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transportföretagen: Stora grepp från regeringen saknas

Transportföretagens vd Marcus Dahlsten efterlyser stora grepp från regeringen. Foto: Transportföretagen.

Regeringens presskonferens (klicka här) om vårändringsbudgeten för klimatsmarta transporter väckte frågetecken. De stora greppen saknades. Det anser Transportföretagen, där Sveriges Bussföretag ingår. Det behövs en tydligare politik med bättre besked, anser Transportföretagen.

Att kollektivtrafiken får ytterligare en miljard kronor under 2021 i riktat stöd är välkommet men otillräckligt, anser Transportföretagen. Miljarden ges utöver de 2 miljarder som redan avsatta och medlen är tänkta att fördelas utifrån biljettbortfall med anledning av covid-19-pandemin då vi avråtts att resa med kollektivtrafiken men som fortfarande förväntats upprätthålla sin turtäthet.

– Beskedet om extra medel till kollektivtrafiken är bra men otillräckligt med tanke på att landets regioner av regeringen har ombetts att upprätthålla en robust kollektivtrafik även under pandemin med en kraftig minskning av antalet resenärer. Men det är viktigt att de pengar regeringen satsar på kollektivtrafiken också når fram till de kollektivtrafikföretag som kör, kommenterar Marcus Dahlsten, vd för Transportföretagen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)