Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina vann i Tvåstad – storsatsning på elbussar

Nobina får fortsätta att köra busstrafiken i Trollhättan och övriga Tvåstadsområdet. Foto: Thomas Harrysson.

Nobina vann all trafik i tvåstadsområdet i Västra Götaland när Västtrafik på fredagen blev klar med sin upphandling av trafiken. Upphandlingen var indelad i två paket och Nobina vann båda. Prisskillnaden mellan anbuden var relativt stor. De båda kontrakten är värda drygt 1,7 miljarder kronor under avtalstiden på tio år. Upphandlingen gällde kollektivtrafiken i Vänersborg, Trollhättan och Lilla Edet.

Det ena kontraktet omfattar cirka 45 tursatta bussar, med stadstrafik i Trollhättan, och landsbygdstrafik mellan Trollhättan-Lilla Edet, Trollhättan-Älvängen, Trollhättan-Nossebro, trafik som Nobina redan kör i dag. För stadstrafiken innebär avtalet 100 procent elbussar, och för landsbygdsbussarna 100 procent biogasbussar.

Det andra avtalet omfattar cirka 20 tursatta bussar, med stadstrafik i Vänersborg, samt landsbygdstrafik mellan Vänersborg-Trollhättan. Nobina kör även denna trafik idag. Avtalet innebär även där 100 procent elbussar i stadstrafiken, och för landsbygdsbussarna nära 100 procent biogas.

– Det känns väldigt bra att få fortsätta resan och omställningen av kollektivtrafiken tillsammans med Västtrafik, och hur vi på det här sättet tar nästa steg mot högt ställda miljömål samtidigt som vi skapar en ännu bättre kollektivtrafik. Tillsammans kommer vi nu att kunna ge våra resenärer trygga, välkomnande och långsiktigt hållbara resor, säger Henrik Dagnäs, vd Nobina Sverige.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas fram till och med den 14 juni 2021.

Bussmagasinet.se återkommer med detaljer om upphandlingen, vilka företag som konkurrerade och hur deras bud var.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)