Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Allt fler elbussar i Danmark

Keolis har satt 42 elbussar från Yutong i trafik i Köpenhamnsområdet. Foto: Keolis Danmark.

Bussoperatören Keolis har nu satt 42 nya elbussar från kinesiska Yutong i trafik i Köpenhamnsområdet. Bussarna är en del av det trafikavtal som Keolis i februari förra året tilldelades av trafikhuvudmannen i Köpenhamnsregionen, Movia. Förutom de 42 elbussarna omfattar avtalet även 17 andra bussar. De 42 elbussarna förväntas minska koldioxidutsläppen från busstrafiken med 4 500 ton årligen.

Bussarna ska trafikera 24 linjer och fem städer på Själland. Avtalet löper på tio år med en option på två års förlängning.

För elbussarna har en ny bussdepå byggts i Korsør, samtidigt som tre andra depåer har fått utrustning för laddning av elbussarna. Bussarna laddas nattetid i depå. En laddning tar cirka sex timmar och ger bussen en körsträcka på omkring 350 kilometer.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)