Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt stopp för utbildning till yrkesförare

Caj Luoma, hef kompetensförsörjning på Transportföretagen. Foto: Transportföretagen.

Det är fortsatt stopp i Arbetsförmedlingens arbetsmarknadsut-bildningar för yrkesförare. Anledningen är att Arbetsförmedlingens upphandlingar av utbildning har överklagats. I månadsskiftet (klicka här) ansåg förvaltningsrätten i en dom att upphandlingarna var korrekt genomförda. Men nu har förvaltningsrättens dom överklagats av ett företag.

Det innebär att kammarrätten ska ta ställning till om man ska ta upp överklagandet, alltså meddela prövningstillstånd. Under tiden förlängs stoppet för de aktuella arbetsmarknadsutbildningarna.

– Skulle prövningstillstånd meddelas får företagen i transportbranschen fortsätta vänta på personaltillskott från arbetsmarknadsutbildningarna, säger Caj Luoma, chef kompetensförsörjning på Transportföretagen, där Sveriges Bussföretag ingår.

– Stoppet är mycket olyckligt för många företag inom såväl gods- som persontransportområdet som aktivt söker förare med ljus och lykta.

Taggat som: , , , ,

1 kommentar »

  1. Hej, vem är ansvarig utgivare för era inlägg. Kan ni inte korrekturläsa dom innan ni lägger ut dom. Pinsamt med dålig svenska och stavfel!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)