Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Östgötatrafiken snabblanserar trängselvarning i appen

Östgötatrafiken snabblanserar nu en ny funktion i sin app för att hjälpa resenärer att undvika trängsel.

Regeringens och Folkhälsomyndighetens besked om nya rekommendationer för resor i kollektivtrafiken från onsdag den 8 december (klicka här) har fått Östgötatrafiken att snabbt lansera nya funktioner i sin app. Nu kan resenärer i appen se en prognos för hur många som förväntas vara ombord på olika avgångar. Kunder som söker sin resa i appen hittar informationen i form av symboler i anslutning till varje avgång.

Funktionen har utvecklats och testats under hösten. Det pågår fortfarande en del finjusteringar för att göra informationen ännu mer tillförlitlig, men Östgötatrafiken väljer att lansera funktionen nu eftersom den underlättar för kunderna att undvika trängsel, i enlighet med Folkhälsomyndighetens nya råd och rekommendationer från den 8 december. Östgötatrafiken framhåller att appen kan behöva uppdateras för att funktionen ska synas i reseplaneraren.

För att kunna visa prognosen i appen används stora mängder data från biljettsystemet. Data kommer bland annat från hur kunder söker sin resa, vilka biljetter som köps och att kunderna blippar sin biljett när de går ombord.

Östgötatrafiken hoppas att funktionen ska göra det möjligt för resenärer som kan, att välja en tidigare eller senare avgång med ett lägre resande.

– Och de som växlar mellan att arbeta på kontoret och på distans kanske kan välja att ta sitt första jobbmöte hemifrån och ta en senare avgång, säger Sofia Malander, Östgötatrafikens vd.

– Många gånger kan det räcka med att förskjuta sin resa så lite som 15 – 20 minuter för att det ska bli lättare att hålla avstånd.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)