Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

200 000 busschassier från Borås

Volvo Bussar har nu levererat 200 000 busschassier från fabriken i Borås. En del av medarbetarna i Volvo Bussars chassifabrik i Borås tillsammans med fabrikschefen Joakim Wretman och Volvo Bussars vd Anna Westerberg. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar har nu tillverkat 200 000 busschassier vid företagets fabrik i Borås. Fabriken levererar busschassier till den globala marknaden, både till Volvos egen bussproduktion och till fristående företag som bygger egna karosser. Fabriken har varit i drift sedan 1977.

Det 200 000:e chassit som lämnade Boråsfabriken var Volvos nyaste elbusschassi BZL Electric som är avsedd för den internationella marknaden (klicka här), bland annat den brittiska. Där presenterade Volvo i höstas två bussar, byggda på BZL Electric av egyptiska MCV (klicka här).

Volvo Bussars fabrik i Borås. Foto: Volvo.

Under årens lopp har över 50 olika chassimodeller tillverkats i Borås. Några av de mest populära har varit Volvo B10M med mittmotor, Volvo B7R/B7RLE samt Volvo B11R.

Volvo Bussar har under senare år satsat mycket på att minska fabrikens miljöpåverkan och fabriken är nu en v de första produktionsanläggningarna för bussar som enbart använder förnybar energi. All energi som fabriken använder kommer från förnybara källor, som vattenkraft och biobränslen. Dessutom har den totala energiförbrukningen i fabriken reducerats med 15 procent på några år (klicka här).

Fabriken sysselsätter omkring 300 medarbetare och har en produktionskapacitet på cirka 10 000 busschassier per år.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)