Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stängda framdörrar även i Värmland

Karlstadsbuss och Värmlandstrafik ansluter sig till dem som stänger framdörrarna på bussarna ännu en gång. Foto: Ulo Maasing.

I allt fler delar av landet stängs åter framdörrarna på bussarna, något vi nyligen rapporterat om (klicka här). På onsdagseftermiddagen meddelade Region Värmland Kollektivtrafik att Karlstadsbuss´ och Värmlandstrafiks resenärer från och med måndag 10 januari bara kommer att kunna stiga på och av genom de bakre dörrarna. Syftet är att minska förarnas direktkontakt med resenärerna nu när smittspridningen av covid-19 ökar.

Det är Region Värmland Kollektivtrafik, i samråd med Keolis och Nobina (trafikentreprenörerna för Karlstadsbuss respektive Värmlandstrafik), som nu beslutat att stänga framdörrarna.

— Vi jobbar hela tiden för att ha en så trygg och säker kollektivtrafik som möjligt, för både resenärer och för våra förare som håller trafiken igång. Vi följer myndigheternas riktlinjer och detta är ytterligare en åtgärd som vi gör för att skapa trygga resor i vår trafik, säger Mattias Bergh, trafikdirektör Region Värmland Kollektivtrafik.

Från och med 10 januari kommer framdörrarna att vara stängda och då är det inte längre möjligt att köpa biljetter eller få hjälp med olika biljettfrågor framme hos föraren. Endast förköpta biljetter, såsom mobilbiljett, reskassa (i tätortstrafik) och periodbiljetter gäller under den tid som framdörrarna hålls stängda.

— De resenärer som rest med Karlstadsbuss tidigare i år kommer att känna igen den här rutinen. Vi går helt enkelt tillbaka till hur det var sist vi stängde framdörrarna, förklarar Mathias Lindgren, trafikchef tätortsbuss, Region Värmland Kollektivtrafik

Vid sidan av de stängda framdörrarna har Region Värmland på olika sätt gjort anpassningar och åtgärder utifrån läget och myndigheternas riktlinjer. Det handlar exempelvis om att fordonen städas extra noggrant och om kommunikation till resenärerna om hur man kan bidra till minskad smittspridning. Sedan tidigare har några av platserna längst fram i bussarna också markerats som avstängda för att öka avståndet mellan förare och resenär.

— Samtliga våra fordon är ute och rullar under peaktid, när många reser, för att stärka upp de linjer där vi vet att det finns många resenärer och det kan bli trångt, säger Markus Bergman, trafikchef regionbuss Region Värmland Kollektivtrafik.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)