Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Avskaffat inreseförbud välkomnas av Transportföretagen

Transportföretagens vd Marcus Dahlsten välkomnar beslutet att avskaffa inreseförbudet till Sverige. Foto: Transportföretagen.

Regeringens beslut att ta bort inreseförbudet till Sverige från Norden, EU och EES-länderna (klicka här) välkomnas av Transportföretagen, där Sveriges Bussföretag ingår. Förbudet avskaffas på onsdag.

– Beslutet att slopa inreseförbudet är oerhört efterlängtat för många av våra medlemsföretag, det betyder att vi nu återigen kan börja planera långsiktigt för en omstart av person- och passagerartrafiken inom EU och Norden, säger Marcus Dahlsten, vd för Transportföretagen.

– Det finns förstås en längtan att ganska snart kunna resa och uppleva mer, då måste vi ha tydliga regler för vad som gäller. Även om det fortfarande kommer att vara en lång väg tillbaka för många medlemsföretag ser vi detta som ett bra steg i rätt riktning.

– Vi var först in i krisen och går sist ur den. Det betyder att vi även framledes kan behöva riktade stöd, här behöver vi ha en dialog med både myndigheter och regering runt formerna för detta, men detta är ett bra beslut i rätt riktning. Vi är mycket nöjda med att regeringen har lyssnat på våra önskemål, säger Marcus Dahlsten.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)