Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hybricon breddar verksamheten – utreder laddinfrastruktur för logistikföretag

Johan Suup, teknisk chef vid Hybricon. Foto: Ulo Maasing.

Hybricon, som är mest känd som leverantör av elbussar, har fått i uppdrag av logistikkoncernen Malma Logistik att utreda koncernens behov av laddinfrastruktur, ”Vi var en av pionjärerna när det gäller snabbladdning och har därmed lång erfarenhet. Det känns väldigt roligt att få bidra med vår kompetens till Malma”, säger Johan Suup, teknisk chef på Hybricon.

Malma Logistik är en svensk koncern som förvärvar och vidareutvecklar bolag i logistikbranschen. Koncernen arbetar ständigt med en omställning till mer miljövänliga transportsätt och har nu gett Hybricon uppdraget att utreda behovet av laddinfrastruktur på Malmas terminaler i Västberga och Skärholmen i Stockholm.

– Vi kommer initialt skapa ett beslutsunderlag för Malma gällande laddinfrastruktur på dessa två terminaler. Bland annat kommer vi kartlägga effektbehov, säkerställa skalbarhet samt föreslå optimering av rutter i förhållande till tillgänglig laddningskapacitet, säger Johan Suup.

Hybricon innehar exklusiva Nordenrättigheter för Winline, en av världens ledande tillverkare av laddstationer.

– Hybricon är väldigt engagerat i den gröna omställningen och jag är övertygad om att vi kan bidra till även Malmas konvertering mot elektrifiering, säger Johan Suup.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)