Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ännu en chilensk stororder till Volvo

Volvo Bussar har fått en order på ytterligare 80 ledbussar till Santiago de Chile. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar har fått ytterligare en stor order på bussar till Chiles huvudstad Santiago- Ordern omfattar 80 ledbussar som har beställts av ett av trafikföretagen i Santiago, Subus, och ska gå i trafik i kollektivtrafiken i staden Red Metropolitana de Movilidad (RED). Subus och Volvo har sedan tidigare ett nära samarbete och nästan alla av företagets 1 108 bussar är Volvobussar.

Tidigare i år blev det klart att Volvo levererar 564 bussar till Santiago de Chile (klicka här).

De 80 bussar som Subus nu har beställt är av modell Volvo B8RLEA. Chassierna byggs i Volvos bussfabrik i Borås medan karosserna kommer från brasilianska Marcopolo. Det är lågentrébussar med en kapacitet på 180 passagerare och utrustade med bland annat Volvos Zone Management.

– Vi har levererat bussar och innovativa lösningar till Chiles huvudstad sedan 2005 när Santiago skapade sitt integrerade kollektivtrafiksystem, säger Fabiano Todeschini, chef för Volvo Bussar i Latinamerika.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)