Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya bussturer på Gotland

Bergkvarabuss fortsätter striden om upphandlingen av busstrafik på Gotland. Foto: Ulo Maasing.

De rättsliga turerna kring upphandlingen av busstrafiken på Gotland fortsätter. På måndagen beslutade förvaltningsrätten i Stockholm i en dom att avvisa den begäran om överprövning av upphandlingen som Bergkvarabuss hade begärt (klicka här). Därmed skulle regionens beslut i november att tilldela Buss i Väst trafiken att stå fast. Men Bergkvarabuss ger sig inte.

– Vi har nu gjort en första analys av domen och domskälen och vi avser att överklaga, säger Simon Sandberg, kommunikationschef vid Bergkvarabuss till SR P4 Gotland.

– Vi tror att det finns fog för att pröva det här en gång till.

Nu hoppas Bergkvarabuss att få prövningstillstånd av kammarrätten så att förvaltningsrättens dom ska tas upp där. Om kammarrätten inte ger sådant tillstånd kommer förvaltningsrättens dom att stå fast.

Kammarrätten ger prövningstillstånd i fyra fall:

När kammarrätten är tveksam till om förvaltningsrätten dömt rätt;
Om det behövs för att kammarrätten ska kunna bedöma om förvaltningsrätten dömt rätt;
Om det är viktigt att kammarrätten prövar målet för att andra domstolar ska få vägledning inför framtida bedömningar av liknande frågor;
När det annars finns synnerliga skäl att pröva överklagandet, till exempel att förvaltningsrätten har begått ett allvarligt fel i handläggningen.

För att avgöra om prövningstillstånd ska ges, går en jurist vid kammarrätten igenom alla handlingar i målet och redovisar det muntligt för två eller tre domare. Domarna gör därefter en bedömning om det finns skäl att ge prövningstillstånd.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)