Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Starka siffror över Kvarken

Wasaline gör sitt bästa halvårsresultat sedan starten 2013. Foto: Wasaline.

Wasaline, som trafikerar färjelinjen Umeå – Vasa, rapporterar om ett rekordkvartal och en omsättningsökning på 165 procent under det andra kvartalet. Under första halvåret i år ökade antalet passagerare med 471 procent och under det andra kvartalet med 583 procent, jämfört med samma perioder förra året. Halvårsomsättningen har  ökat med 132% och under det andra kvartalet ökade omsättningen med 165%.

Enligt rederiets halvårsrapport som presenterades på måndagsmorgonen är halvårsresultatet det bästa sedan rederiet startade trafiken 2013, trots dramatiskt ökade energikostnader.

– Trots alla utmaningar i världsläget med  ökade kostnader ser jag fram emot hösten. Juli var en helt fantastisk månad och vi gjorde nya rekord på  alla segment. Det förra passagerarrekordet från 2019 slås med nästan 20 000 passagerare och bokningsläget för hösten ser mycket lovande ut. Vår personal har varit helt fantastisk och passagerarresponsen har varit mycket god, säger Peter Ståhlberg, VD för Wasaline.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)