Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transdev väljer BYD till Gästrikland

Transdev beställer 47 elbussar från BYD till sin trafik i Gästrikland. Foto: BYD.

Det blir den kinesiska busstillverkaren BYD som får leverera de nya elbussarna till Transdev i Gästrikland. Efter en upphandlingsprocess präglad av rättsliga turer och underkända anbud blev det nyligen klart (klicka här) att Transdev får fortsätta att köra regiontrafiken i Gästrikland samt stadstrafiken i Sandviken på uppdrag av X-trafik.

Trafiken omfattar ett 60-tal bussar. Fjorton av de bussar som Transdev nu har i trafik i Gästrikland kommer att köra även under den nya avtalsperioden som inleds i december nästa år. Till det kommer 47 nya elbussar.

Enligt vad Transdev uppger för bussmagasinet.se ska de nya elbussarna levereras av BYD.

Transdev var BYD:s första kund i Sverige. 2015 beställde företaget två batteribussar från den kinesiska tillverkaren till sin trafik i Eskilstuna. De följdes av åtta fler året efter. Senare köpte Transdev fler bussar från BYD för trafik i norra Storstockholm.

Senare blev Nobina en av BYD:s största kunder i Europa och köpte i olika omgångar ett stort antal bussar från den kinesiska busstillverkaren till sin trafik i Sverige, Norge och Finland. På senare tid har dock Nobina beställt elbussar från andra leverantörer som Mercedes-Benz och Ebusco.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)