Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vätgasdriven turistbuss från Irizar

Spanska Irizar lanserar en vätgasdriven turistbuss. Bild: Irizar.

Den spanska busstillverkaren Irizar som är väl etablerad även i Sverige, lanserar en bränslecellsdriven långfärdsbuss. Premiärvisningen sker på den stora mässan Busworld i Bryssel den 7 – 12 oktober.

Irizar har hittills inte avslöjat några detaljer om den nya, bränslecellsdrivna versionen av företagets turistbuss Irizar i6S Efficient Hydrogen, mer än att den kommer att premiärvisas på Busworld tillsammans med tre andra modeller från Irizar: i8, i6S Efficient och ie tram.

Däremot har Irizar anmält den vätgasdrivna versionen av i6S Efficient för att konkurrera om utmärkelsen Sustainable Bus Award som ska delas ut i samband med mässan. För att få delta i tävlingen måste den aktuella modellen finnas ute på marknaden innan årsskiftet.

Den första versionen av i6S Efficient lanserades av Irizar i maj förra året, då med fyra olika motoralternativ och för diesel-, biodiesel- och HVO-drift (klicka här).

Senare följde en gasdriven version av modellen och på Persontrafikmässan i Stockholm i oktober visade Scania och Irizarimportören Leca en i6S Efficient som drivs med flytande biogas (klicka här).

Taggat som: , , ,

Categorised in: Busworld, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)