Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dyrare ta bussen i Kalmar län

Kalmar länstrafik höjer biljettpriserna med sex procent från nyår.

Det blir dyrare att ta bussen i Kalmar län nästa år. I genomsnitt ska Kalmar länstrafik, KLT, höja sina biljettpriser med sex procent. Endast sommarbiljetten för 950 kronor slipper prishöjningarna, beslutade politikerna i kollektivtrafik-nämnden i Region Kalmar län på tisdagen.

Prishöjningarna motiveras med att KLT måste möta de stora kostnadsökningarna för kollektivtrafiken, bland annat till följd av högre drivmedelskostnader.

För en vuxen resenär som ska åka i en zon innebär det att resan blir två kronor dyrare. En 30-dagarsbiljett i en zon blir för en vuxen blir 44 kronor dyrare och höjs från 748 till 792 kronor. Priset för en 30-dagarsbiljett för hela länet ökar från 1 778 till 1 892 kronor. Andra biljetter höjs i motsvarande utsträckning.

Kontrollavgiften för den som fuskåker höjs från 1 200 kronor till 1 500 kronor. Resekortet, som tidigare har varit kostnadsfritt, kommer att kosta 30 kronor och resenärer som uteblir från en bokad färdtjänst- sjuk- eller närtrafikresa kommer att få betala en avgift.

Länstrafiken ska också undersöka möjligheterna att ändra zonstrukturen i länet

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)