Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nordiska taxijättar gör gemensam sak

Taxiföretag i fyra nordiska huvudstäder inleder samarbete. Bild: Simon Hellsten.

Fyra av de största taxiföretagen i de nordiska huvudstäderna inleder ett nytt samarbete. Syftet är att öka företagens konkurrenskraft genom att åstadkomma en bättre kundupplevelse och enklare taxibokningar. I samarbetet ingår Taxi Stockholm, Taxi 4×35 i Köpenhamn, Taksi Helsinki och Oslo Taxi.

Det ska exempelvis bli möjligt för Taxi Oslos resenärer att boka resor med Taxi Stockholm och tvärtom. Beroende på bokningens start- och slutdestination, kan det variera vilka av de nordiska taxibolagen som blir en del av resekonstellationen.

För att möjliggöra tjänsten kommer taxibolagens appteknik och delning av appinformation att ha en central roll. Exakt hur tekniken kommer att se ut är under utarbetande men tanken är att tjänsten ska kunna bokas i taxibolagens respektive appar.

Den nya tjänsten kommer att lanseras under nästa år.

– Det här samarbetet är stort för oss. Vi är på en ständig jakt efter att göra resandet enklare för alla våra resenärer. Dessutom ser vi det som en vinst om vi även kan tillgodose våra resenärer trygga och säkra taxiresor oavsett i vilken nordisk huvudstad de befinner sig i, säger Dimitrios Nikopoulos, Styrelseordförande på Taxi Stockholm.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)