Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Starkt år för Tyskland

Det går bra för tysk turisnäring. Många utländska besökare tar också en båttur på Rhen. Foto: Ulo Maasing.

Turismen till Tyskland utvecklas bättre än någonsin, rapporterar den tyska statistiska centralbyrån, Statistisches Bundesamt. Under de första tio månaderna 2012 registrerades 59,8 miljoner utländska övernattningar på logianläggningar med mer än tio bäddar. Det motsvarar en tillväxt på 8,3 procent jämfört med samma period föregående år.

– Efter rekordåren 2010 och 2011 har även de första tio månaderna 2012 utvecklats mycket bra och reselandet Tysklands incoming går på nytt mot ett rekordresultat, säger Petra Hedorfer, chef för det tyska turistrådet, DZT (Deutsche Zentrale für Tourismus).

Omkring 75 procent av Tysklands incoming härstammar från Europa. Från januari till oktober 2012 registrerades nästan 45,3 miljoner övernattningar av europeiska gäster till Tyskland.

Särskilt stark var tillväxten från Ryssland och Kina. Från de båda marknaderna ökade turismen till Tyskland med drygt 20 procent jämfört med samma period ett år tidigare. Och ryssar och kineser spenderar nr de kommer. Tillsammans svarade de för 54 procent av tax-freeförsäljningen i Tyskland.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)