Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN toppade i oktober

MAN toppade bussregistreringarna i landet under oktober. Foto: MAN.

MAN toppade bussregistreringarna i landet under oktober. Foto: MAN.

MAN toppade nyregistreringarna av bussar under oktober. Månaden blev stillsam när det gällde bussmarknaden. Under oktober registrerades totalt 58 nya bussar (både lätta och tunga) enligt branschorganisationen Bil Sweden. Det är 33,3% färre än under samma tid förra året, då 87 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – oktober 1103 bussar, 16,1% färre än förra året, då 1315 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över tio ton uppgick till 53 under oktober, 10,2% färre än under samma tid förra året då 59 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – oktober 928 tunga bussar, 10,3% färre än under motsvarande period förra året då 1.034 registrerades.

Så här ser topplistan ut för nyregistreringar av tunga bussar under oktober 2013:
MAN 19
Solaris 17
Setra 4
Mercedes-Benz 4
Neoplan 3
Scania 3
Volvo 2
VDL 1

Taggat som: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)