Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dåliga vägar arbetsmiljöfråga för bussförare

GuppBussförarna i Motala har genom sitt huvudskyddsombud anmält de dåliga vägarna i kommunen till Arbetsmiljöverket. Dåliga vägbulor och en sliten standard på vägarna gör att huvudskyddsombudet Peter Skiöld anser att det finns en risk att förare snar behöver sjukskriva sig för bland annat ryggskador som orsakas av problemen på Motalas gator, skriver Motala – Vadstena Tidning.

– Förarna ska inte behöva sitta och få ont i axlar och ryggar. På senare tid har allt fler förare klagat på att de är trötta och okoncentrerade när de behöver lägga sitt fokus på hur de ska lägga bussen i körbanan för att undvika hålen, säger han till tidningen.

Hans chef på Bliva Buss ser därtill ökade kostnader för underhåll på grund av den dåliga vägstandarden.

Till Sveriges Radio P4 Östergötland säger kommunstyrelsens ordförande i Motala, socialdemokraten Camilla Egberth, att man ska förbättra vägarna.

— Vi inser problematiken och vi vill ha säkra vägar i Motala så vi har gjort en extra satsning på beläggning för 2014.

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. Att det ska vara så svårt att myndigheter tar sig ut på vägarna och kollar av hur illa det är ställt med gator och vägar där busstrafiken kör.
    Under mina år i SL trafiken i Bromma, kan jag stämma in i Motalaförarnas kritik.
    Brommas vägar är de sämta i Stockholm, skönt att jag hade en bra rygg. Men vet många fd kollegor som fått problem. Skärpning!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)