Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Wennerholm (M): Arrivas jättevite en viktig signal

Christer G Wennerholm (M) kommenterar SL:s faktura till Arriva en dryg månad efter det att fakturan skickades.

Christer G Wennerholm (M) kommenterar SL:s faktura till Arriva en dryg månad efter det att fakturan skickades.

Dagen efter att bussmagasinet.se rapporterat om Arrivas jättevite på 174 miljoner kronor för det havererade trafikövertagandet i norrort kommenterar trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M) saken. Det var den 3 februari som SL/Trafikförvaltningen skickade sin faktura till Arriva, men först idag kommenteras denna av Wennerholm med hänvisning till medierapporteringen.

– Vitesbeloppet är bland det högsta som någonsin krävts ut inom kollektivtrafiken och är viktigt för att markera att vi ser allvarligt på problem som drabbar resenärerna i SL-trafiken, framhåller Wennerholm i ett pressmeddelande.

– Jag har tidigare varit väldigt tydlig med att operatörer som inte levererar den trafik som följer av våra avtal måste få en tydlig signal om att det är inte accepteras, även om den nu fungerar bra. Vi får aldrig tumma på att det är resenärerna som ska sättas i främsta rummet, säger Christer G Wennerholm.

– Den här trafikupphandlingen är revolutionerande för vår bransch, deklarerade trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm när upphandlingen var avgjord.

Sannolikt visste han då inte att den revolutionerande upphandlingen också skulle revolutionera vitesbeloppen i branschen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)