Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Provisorisk lösning räddar skolskjutsar

Sven Carlsson i Gnosjö är ett av företagen i Finnvedens skoltransporter. Foto: Ulo Maasing.

Sven Carlsson i Gnosjö är ett av företagen i Finnvedens skoltransporter. Foto: Ulo Maasing.

Konflikten om vem som ska få köra skolskjutsarna i Värnamo kommun gör att kommunen tar till en provisorisk lösning för nästa termin. Det betyder att skolbarnen kan fortsätta att åka skolskjuts i väntan på att den juridiska processen om den senaste upphandlingen mal vidare. I kommunens upphandling tidigare i år vann Flexbuss 16 av de 18 skolskjutsområdena, medan Finnvedens skoltransporter vann två.

Upphandlingen överklagades av Finnvedens skoltransport och Västbo Taxi och ärendet ligger nu hos förvaltningsrätten.

För att säkra skolskjutsarna under höstterminen har kommunen erbjudit den nuvarande leverantören, Finnvedens skoltransporter, att tillfälligt fortsätta köra även nästa termin.

– Drar det ut längre i tid kan det bli nästa vårtermin också, säger Magnus Petersson som är skoltransportsamordnare i kommunen till Värnamo Nyheter.

Det blir dock inte exakt samma skolskjutstrafik som idag. Det av föräldrar hårt kritiserade, nya skolskjutsreglementet för kommunen ska gälla. Det innebär att skolbussarna som kört inne i själva Värnamo försvinner och att en del barn får åka till skolan med länstrafikens vanliga busslinjer istället för speciella skolbussar.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)