Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Polsk busstillverkare får svensk generalagent som satsar på elbuss

Polska Solbus vill in på den svenska marknaden genom en ny generalagent.

Polska Solbus vill in på den svenska marknaden genom en ny generalagent.

Den polska busstillverkaren Solbus tar nu steget in på den svenska marknaden, och man gör det med att erbjuda eldrivna stadsbussar. Företaget har fått en svensk generalagent, Autocarrum Sverige AB. Solbus är ett familjeföretag, baserat i den polska staden Solec Kujawski. Företaget har ca 150 anställda.

– Solbus är specialiserat på tillverkning och utveckling av moderna miljömässiga stadsbussar och har ett komplett bussprogram, säger Ulf Hylén, VD för Autocarrum Sverige AB.

– Flexibiliteten hos vår nya samarbetspartner gör det nu möjligt att vi kan ta ett steg till i utvecklingen och även erbjuda stadsbussar som till 100 % är eldrivna. Jämfört med traditionella bussar så försvinner de skadliga koldioxidutsläppen i städerna helt plus att arbetsmiljön för förarna avsevärt förbättras då den elektriska bussen i princip är ljudlös.

Förutom elbussar har Solbus även mer konventionella bussar på sitt program, både gas- och dieseldrivna. Man tillverkar såväl stadsbussar som regionbussar och turistbussar. Företaget grundades år 2001.

Autocarrum Sverige AB är en fordonspartner som arbetar med försäljning och leasing och ingår tillsammans med AB Bröderna Anderssons Karosserifabrik och Lastbilsteknik i företagskoncernen Odikon Sverige AB. I koncernen ingår påbyggnadsverkstäder och serviceverkstäder i Malmö, Arlöv, Simrishamn, Södertälje och Kungälv.

Traditionellt arbetar koncernen med service och reparationer av olika lastbilar och sopbilar kunder är såväl lastbilscentraler, egna åkerier samt lokala renhållningsföretag. Under senare tidhar man även börjat göra olika påbyggnationer av framförallt kranar för lastväxlare men även direktförsäljningar av olika lastbilssläp.

Taggat som: , , , ,

1 kommentar »

  1. Solbus won tender for gas-citybuses in Pärnu, Estonia.Hope thez will come also to Narva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)