Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SD-reklam stoppas även på Stockholmsbussar

Facket Kommunal har nu stoppat SD-reklam även på bussar i Stockholms innerstad. Foto: Ulo MAasing.

Facket Kommunal har nu stoppat SD-reklam även på bussar i Stockholms innerstad. Foto: Ulo Maasing.

Fackförbundet Kommunal har nu stoppat reklam för Sverigedemokraterna även på bussar i Stockholms innerstad. På fredagen stoppade Kommunals huvudskyddsombud vid Nobina i Södertälje att reklam för SD skulle klistras på bussarna. Likaså förbjöds körning med bussar med SD-reklam. Nu har även skyddsombudet på Söderhallen i Stockholm infört ett motsvarande skyddsstopp. Många av bussarna i Stockholms innerstad är baserade just i Söderhallen.

Skyddsombudet Stephan Gard säger till SvD Näringsliv att orsaken till skyddstopp är att arbetsgivaren inte kan garantera att hot och våldssituationer inte kommer att uppstå med anledning av affischerna. Skyddsstoppet handlar också om förarnas psykosociala arbetsmiljö.

Han pekar på att SD-reklam i tunnelbanan tidigare har vandaliserats och menar att det finns risk för att bussarna kan utsättas för liknande vandalisering, och att förare kan utsättas för hot och trakasserier.

Till SvD säger Gard att skyddsstoppet inte är en politisk aktion och hänvisar till arbetsmiljölagen om risken för hot och våld.

Busstrafiken i Stockholms innerstad körs av Keolis.

Totalt har SD-reklam stoppats på tio bussar i Södertälje och 42 i Stockholm.

Share Dela

Taggat som: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)