Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Buss-TV: Volvos nya laddhybrid i kommersiell trafik

I mitten av december invigdes den unika innovationslinjen, linje 109, i Hamburg. Det är en linje för att i kommersiell drift testa ny teknik för bussar. Syftet är bland annat att kunna jämföra alternativa tekniska lösningar under helt jämförbara förhållanden.

De bussar som trafikerar linjen är bränslecellsbussar, batteribussar med bränsleceller som kompletterande energikälla, dieselelektriska hybrider av olika slag samt laddhybrider. Tre busstillverkare deltar i projektet: Mercedes-Benz, Solaris och Volvo. Den svenska tillverkaren har två olika busstyper i trafik på innovationslinjen. När linjen invigdes var det också premiär i kommersiell trafik för Volvos nya laddhybridbuss. Videon här är producerad av Volvo och visar bussen i trafik i Hamburg.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)