Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sex busstillverkare har 40 procent av världsmarknaden

Kinesiska Yutong är världens största busstillverkare. Foto: Yutong.

Kinesiska Yutong är världens största busstillverkare. Foto: Yutong.

De sex största busstillverkarna i världen svarade 2013 för 40 procent av alla bussar som såldes på världsmarknaden år 2013. De sex är Zhengzhou Yutong Bus (Kina), Daimler (Tyskland), Xiamen King Long Motor (Kina), Volkswagen (Tyskland), Marcopolo (Brasilien), and Toyota (Japan). Det konstaterar det internationella marknadsanalysföretaget Freedonia i en ny rapport där man analyserar bussmarknaden i världen.

Freedonia har sitt huvudkontor i Cleveland, Ohio, USA och ett kontor i Peking, Kina. Freedonia räknar med att efterfrågan på bussar globalt kommer att öka med fem procent om året till över 600 000 bussar år 2018.

Det är en dubbelt så snabb ökningstakt som under åren 2008 – 2013.

Bakom ökningen ligger fem faktorer:
1) Urbaniseringen med en allt större del av världens växande befolkning som bor i städer.
2) Ökande samhällssatsningar på kollektivtrafik, i synnerhet BRT, för att minska trafikstockningar och förbättra luftkvaliteten.
3) En ökande global försäljning av elbussar, hybridbussar och gasbussar i takt med att allt fler länder inför strängare krav när det gäller utsläpp och miljöhänsyn blir allt viktigare.
4) Tillväxt, både i antal och storlek, av privata transportföretag.
5) En växande efterfrågan på skolbussar eftersom många regeringar vill öka tillgängligheten till utbildning för barn och ungdomar, men också av säkerhetsskäl och gynnsammare förhållanden på den stora USA-marknaden.

Den största ökningen i efterfrågan förutspås ske i Asien och Stilla Havsområdet som kommer att svara för mer än 60 procent av all efterfrågan på nya bussar år 2018. Efter en viss nergång under 2008 – 2013 väntas de båda jättemarknaderna Indien och Kina öka efterfrågan de närmaste åren. Även i Japan, Sydkorea och Taiwan väntas efterfrågan öka kraftigt, liksom Thailand, Indonesien och Vietnam.

Efter en period med kännbara förluster kommer också efterfrågan i Nordamerika och Västeuropa att öka påtagligt tack vare el-, hybrid- och gasbussar.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)