Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo och Mercedes-Benz toppade i april

Volvo toppar registreringsstatistiken för tunga bussar under april. Foto: Volvo Bussar.

Volvo toppar registreringsstatistiken för tunga bussar under april. Foto: Volvo Bussar.

Volvo och Mercedes-Benz intog första respektive andra platsen i registreringsstatistiken för nyregistrerade tunga bussar under april. Det framgår av statistik från branschorganisationen Bil Sweden. På delad tredjeplats kom Scania och Temsa.

Under april registrerades totalt 65 nya bussar (både lätta och tunga), 441,7% fler än under samma tid förra året, då 12 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – april 262 bussar, 249,3% fler än förra året, då 75 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 44 under april, 450,0% fler än under samma tid förra året då 8 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – april 191 tunga bussar, 253,7% fler än under motsvarande period förra året då 54 registrerades.
Fyra av de fem Temsa som redovisas i statistiken är midibussen D9.

Här är siffrorna för nyregistrerade tunga bussar under april:

Volvo 15
Mercedes-Benz 10
Temsa 5
Scania 5
Solaris 4
Neoplan 2
MAN 1
Van Hool 1
Irizar 1

Taggat som: , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)